Γιατί να συνεργαστώ με έναν Financial Planner;

Η συνεργασία με έναν Financial Planner είναι μία πολύ προσωπική σχέση. Το να επιλέξετε έναν Financial Planner είναι το ίδιο σημαντικό με το να επιλέξετε έναν γιατρό ή έναν δικηγόρο. Επιπρόσθετα με τις γνώσεις του, ο Financial Planner διαθέτει ακεραιότητα, είναι έμπιστος και λειτουργεί με υψηλά επαγγελματικά δεδομένα. Χρειάζεστε έναν Financial Planner ο οποίος θα βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες και το συμφέρον σας. Ο επαγγελματίας αυτός οφείλει να επικεντρώνεται στις ανάγκες σας και να σας δίνει την αίσθηση εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Θα επωφεληθείτε εκτιμώντας την εμπειρία, τα διαπιστευτήρια και τα προσόντα του συμβούλου, με το να συλλέξετε σημαντικές πληροφορίες όπως:

  • Η Εκπαίδευση και οι επαγγελματικοί του τίτλοι
  • Η εμπειρία που διαθέτει στο συγκεκριμένο αντικείμενο
  • Η προϋπηρεσία του
  • Η πιστοποίηση του
  • Η εξειδίκευση του
  • Η άποψη των ήδη πελατών του
  • Ο τρόπος με τον οποίο αμείβεται

Εάν κάνετε την έρευνα σας και νιώσετε ικανοποιημένος με τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει τότε θα μπορείτε να έχετε σε μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνη για τις ικανότητες του συμβούλου να καλύψει τις ανάγκες σας. Μετά, θα πρέπει να συναντηθείτε με τον σύμβουλο. Μία συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο είναι ο καλύτερος τρόπος για να σχηματίσετε προσωπική άποψη για τον Financial Planner. Ο Financial Planner θα έχει μία συνάντηση γνωριμίας μαζί σας, χωρίς κανένα κόστος για σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αξιολογήσετε το κατά πόσο ο συγκεκριμένος σύμβουλος μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική σας κατάστασης.

Ρωτήστε τον σύμβουλο να σας περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστείτε, ποιες είναι οι προσδοκίες του για εσάς και τι μπορείτε να περιμένετε από αυτόν. Εσείς σαν πελάτης είστε αυτός που λαμβάνει τις αποφάσεις και είστε υπεύθυνος για το οικονομικό σας μέλλον. Αφού τελικώς επιλέξετε τον σύμβουλο σας, θα πρέπει να σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί η διαδικασία του Financial Planning, τι πρέπει να έχετε μαζί σας στην επόμενη συνάντησή σας και ποιες είναι οι δικές σας ευθύνες σας.

Παρ’ όλο που χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βρείτε και να επιλέξετε έναν ικανό χρηματοοικονομικό σύμβουλο ο οποίος θα σας βοηθήσει με τις οικονομικές προτάσεις του για πραγματοποίηση των στόχων σας. Αξίζει να το κάνετε, διότι ο σωστός προγραμματισμός πάντα ανταποδίδει τις προσπάθειες και αποδεικνύεται ωφέλιμος για όσους τον εφαρμόζουν.

Η Ένωση Φαϊνανσιαλ Πλανερς Ελλάδος (ΕΦΠΕ) μπορεί να σας προμηθεύσει με μία λίστα των Financial Planners στην περιοχή σας. Οι Financial Planners που ανήκουν στην ΕΦΠΕ πληρούν κορυφαία κριτήρια ποιότητας και επαγγελματισμού.

hfpalogo

Ένωση Φαϊνάσιαλ Πλάννερς Ελλάδος

Επικοινωνία:info@hfpa.gr
© Copyright 2020 | All rights reserved | hfpa.gr
Χώρος μελών.