Κάλυψη υγείας

Η Υγεία , το πολυτιμότερο αγαθό μας, αυτό που όταν το στερηθεί κάποιος καταλαβαίνει πως ανατρέπεται η ζωή του, έχει κόστος. Οι δαπάνες που προκύπτουν αφορούν:

  • Την πρόληψη
  • Την πρωτοβάθμια περίθαλψη
  • Την δευτεροβάθμια περίθαλψη
  • Την αποκατάσταση και επανένταξη στην φυσιολογική ζωή

Η πρόληψη είναι ο έλεγχος στα πλαίσια του check up, που είναι απαραίτητος για την πρόωρη διάγνωση ενός επερχόμενου προβλήματος υγείας και είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναγνώριση της τάσης του οργανισμού να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον. Είναι αυτή που θα βοηθήσει, πριν την εκδήλωση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, την αντιμετώπιση του έγκαιρα.

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι οι επισκέψεις σε γιατρούς , οι διαγνωστικές εξετάσεις, οι ιατρικές πράξεις και τα φάρμακα που θα χρειαστούν όταν εμφανιστεί κάποιο σύμπτωμα στην υγεία ή συμβεί ένα ατύχημα.

Η δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι η νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο, κρατικό ή ιδιωτικό και συμπεριλαμβάνει ότι χρειαστεί ο ασθενής κατά την διάρκεια της, όπως εξειδικευμένες εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, ιατρικές πράξεις, φαρμακευτική αγωγή. Η νοσηλεία είναι απαραίτητη για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο, πάρα μόνο σε νοσοκομειακό ίδρυμα.

Η αποκατάσταση και η επανένταξη στην φυσιολογική ζωή είναι το στάδιο της τελικής αποθεραπείας, όπου ο παθών βρίσκεται σε ανάρρωση και μπορεί να χρειαστεί φυσιοθεραπείες, φάρμακα, επισκέψεις στο γιατρό του, νοσοκόμο στο σπίτι, επαναληπτικές εξετάσεις και οτιδήποτε άλλο μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Στο περιβάλλον που ζούμε είναι απαραίτητος ο οικογενειακός οικονομικός προγραμματισμός της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας που τυχόν θα προκύψουν.

Μια ασθένεια ή ένα ατύχημα, δημιουργεί τις περισσότερες φορές σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον παθόντα και στα μέλη της οικογένειας του.

Η οικονομική διαχείριση αυτού του προβλήματος μπορεί να προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί με αξιοπρέπεια όταν έχει προηγηθεί ο σωστός προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του.

Ο FP στο σύνολο των στοιχείων που θα μελετήσει για τον πελάτη του, θα συμπεριλάβει τις πιθανές δαπάνες για την υγεία, του ίδιου και των μελών της οικογένειάς του, ώστε να αποφευχθεί όποια οικονομική επίπτωση στο βιοτικό του επίπεδο.

Γνωρίζει και πληροφορεί τον πελάτη του για το ύψος των δαπανών που θα χρειαστούν για κάθε περίσταση και σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες και πιθανές επιλογές του, τον βοηθά μέσα από την μελέτη που θα εκπονήσει, να εξοικονομήσει τους πόρους που θα καλύψουν τις δαπάνες και θα εξασφαλίσουν την οικογένεια, για όσο διάστημα θα διαρκεί αυτό το πρόβλημα.

Ο προσωπικός σας Financial Planner μπορεί να σας βοηθήσει δείτε τις επιλογές που υπάρχουν. Θα σας βοηθήσει να βρείτε την ηρεμία, που έρχεται με το να γνωρίζετε ότι είστε σωστά προετοιμασμένοι για τους δύσκολους καιρούς. Να σιγουρευτείτε ότι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την να υγεία σας έχουν επιλεχθεί, έτσι ώστε τόσο εσείς όσο και οι αγαπημένοι σας, να νιώθετε εξασφαλισμένοι.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τους τρόπους με τους οποίους ο προγραμματισμός για μακροχρόνια περίθαλψη υγείας μπορεί να σας βοηθήσει, επικοινωνήστε με ένα Financial Planner της HFPA.

Η Ένωση Φαϊνανσιαλ Πλανερς Ελλάδος μπορεί να σας προμηθεύσει με μία λίστα των Financial Planners στην περιοχή σας. Οι Financial Planners που ανήκουν στην ΕΦΠΑ πληρούν κορυφαία κριτήρια ποιότητας και επαγγελματισμού.

hfpalogo

Ένωση Φαϊνάσιαλ Πλάννερς Ελλάδος

Επικοινωνία:info@hfpa.gr
© Copyright 2020 | All rights reserved | hfpa.gr
Χώρος μελών.