Κληρονομιά

Η εξασφάλιση ότι οι αποφάσεις του πελάτη σχετικά με τον προγραμματισμό ακίνητης περιουσίας (estate planning) χαίρουν κατάλληλων χειρισμών είναι μια κρίσιμη παράμετρος, για το οικονομικό μέλλον ολόκληρης της οικογένειάς του. Ο Financial Planner επεξεργάζεται τις τεχνικές του προγραμματισμού ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες του πελάτη. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθεί ότι, η περιουσία του θα διανεμηθεί, με τον σωστό τρόπο, στους κληρονόμους που έχουν οριστεί, ότι όλοι οι σχετικοί φόροι και οι επιβαρύνσεις θα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν και ότι η ακίνητη περιουσία, στο σύνολο ή στο μεγαλύτερο μέρος της, θα παραμείνει στην οικογένεια του.

Ο περιουσιακός προγραμματισμός είναι ένα από τα κύρια σημεία του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Οι συμβουλές του Financial Planner όσον αφορά τον περιουσιακό προγραμματισμό των πελατών του μπορούν να μειώσουν τους φόρους του εισοδήματος κατά τη διάρκεια της ζωής του, να συντελέσουν για μία άνετη συνταξιοδότηση και να εξασφαλίσουν την φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων γονιών. Ο ίδιος θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες του ακόμη και όταν αυτός φύγει από την ζωή.

Οι πιο πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν τον περιουσιακό τους προγραμματισμό. Οι πιο πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τον θάνατο – ιδίως τον δικό μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στον περιουσιακό προγραμματισμό διότι μας ωθεί να αντιμετωπίσουμε θέματα με τα οποία δεν νιώθουμε άνετα: συμπεριφορές και αισθήματα για το θάνατο, ιδιοκτησία περιουσίας, επιχειρηματικές μεταβολές και οικογενειακές σχέσεις.

Όλοι χρειάζονται περιουσιακό προγραμματισμό χωρίς αυτόν, ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας μπορεί να χαθεί σε φόρους. Με το περιουσιακό προγραμματισμό οι πελάτες γλιτώνουν χρόνο, χρήμα και πολύ άγχος. Με την βοήθεια ενός έμπειρου Financial Planner σας, μπορείτε καλύτερα να τα αντιμετωπίστε όλα αυτά έγκαιρα και σωστά.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τους τρόπους με τους οποίους ο περιουσιακός προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει, επικοινωνήστε με ένα Financial Planner της HFPA.

Η Ένωση Financial Planners μπορεί να σας προμηθεύσει με μία λίστα των Financial Planners στην περιοχή σας. Οι Financial Planners που ανήκουν στην HFPA πληρούν κορυφαία κριτήρια ποιότητας και επαγγελματισμού.

hfpalogo

Ένωση Φαϊνάσιαλ Πλάννερς Ελλάδος

Επικοινωνία:info@hfpa.gr
© Copyright 2020 | All rights reserved | hfpa.gr
Χώρος μελών.