Συνταξιοδότηση

Εάν συνταξιοδοτηθείτε στα 60 και έχετε την προσδοκία να ζήσετε ως τα 85, τι έχετε προγραμματίσει να κάνετε με τον εαυτό σας αυτά τα 25 χρόνια; Είναι επαρκής η σύνταξη που θα λάβετε από το κοινωνικό σας ταμείο; Πως και που θα ζήσετε όταν θα αποσυρθείτε; Θα εξακολουθήσετε να εργάζεστε και μετά την συνταξιοδότηση;

Οι απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής σας, είναι σημαντικές για τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησής σας. Ο προσωπικός σας Financial Planner μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τα θέματα που σας απασχολούν και θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους στόχους για την συνταξιοδότηση σας. Μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο που έχετε θέσει είτε είναι να ταξιδέψετε, να αγοράσετε ένα σκάφος ή ένα εξοχικό σπίτι, να ξεκινήσετε μία νέα εργασία ή χόμπι, να αφιερώσετε το χρόνο σας εκεί που θέλετε. Ο οικονομικός προγραμματισμός πραγματικά αποδίδει.

Πολλοί άνθρωποι υπερτιμούν πόσα χρήματα θα έχουν όταν θα συνταξιοδοτηθούν και πόσα από τα αυξανόμενα ιατρικά τους έξοδα η θα τους καλύψει το κράτος.

Ο προγραμματισμός θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τρόπο ζωής κατά τη συνταξιοδότησή σας, να διασφαλίσετε τα οικονομικά μέσα για να τον πετύχετε και μετά να τον διατηρήσετε. Ο προσωπικός σας Financial Planner θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία αντικειμενική εικόνα της συνταξιοδότησής σας, να δημιουργήσετε ένα οικονομικό προγραμματισμό και να σας προτείνει πια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να σιγουρευτείτε ότι θα έχετε ότι χρειάζεστε. Θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις πιθανές πηγές του εισοδήματός σας και να κατανοήσετε θέματα, όπως η διαχείριση περιουσίας, η φορολογία, οι επιπτώσεις του πληθωρισμού και οι πιθανές αποδόσεις από επενδύσεις και πως αυτά τα θέματα επηρεάζουν τις αποταμιευτικές σας ανάγκες.

Όσο πιο σύντομα αρχίσετε να αποταμιεύετε και να προγραμματίζετε για τα χρόνια της συνταξιοδότησης, τόσο πιο καλά προετοιμασμένος θα είσαστε. Πρόωρος προγραμματισμός σημαίνει ότι μονάχα μια μικρή επένδυση κάθε χρόνο, θα δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο, αρκετά μεγάλο, ώστε να εκπληρώσει τις μελλοντικές σας ανάγκες.

Ο προσωπικός σας Financial Planner μπορεί να αξιολογήσει τη σημερινή οικονομική σας κατάσταση και να σας συστήσει την στρατηγική η οποία θα ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας. Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πως οι επενδύσεις σας, συμπεριλαμβάνοντας και το σπίτι σας μπορούν να αποδώσουν για εσάς μέσα στο χρόνο. Θα σας εξηγήσει πώς διαφορετικά είδη επενδύσεων λειτουργούν διαφορετικά, καθώς οι καιροί αλλάζουν και πώς μπορείτε να «ζυγίσετε» το ρίσκο ενάντια στην ασφάλεια, σε διαφορετικά είδη επενδύσεων. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι μπορείτε να προσμένετε στη συνταξιοδότησή σας με βάση το σημερινό σας αποταμιευτικό επίπεδο και πώς θα δημιουργήσετε συνήθειες σήμερα ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας αργότερα στη ζωή.

Το να προσδιορίσετε μία ακέραιη στρατηγική για τη συνταξιοδότησή σας, δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο άπαξ και δια παντός, η στρατηγική σας πρέπει να εξελίσσεται. Με περιοδικούς επανελέγχους και τη βοήθεια του προσωπικού σας Financial Planner όποτε εσείς έχετε απορίες, πάντα θα ξέρετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε.

Η ευθύνη της συνταξιοδότησής σας είναι, στα χέρια σας. Οι προσωπικές σας αποταμιεύσεις και επενδύσεις, πιθανότατα θα αποτελέσουν μία σημαντική πηγή του εισοδήματός σας κατά τη συνταξιοδότησή σας. Ο προγραμματισμός για εκείνα τα χρόνια θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσα χρήματα χρειάζεται να αποταμιεύσετε και αν οι προγραμματισμένες οικονομικές σας πηγές είναι αρκετές για να επιτύχετε τα όνειρά σας σε εκείνα τα χρόνια.

Μία ζωή άνετη στη συνταξιοδότηση θα είναι αποτέλεσμα ενός προσεκτικού σχεδιασμού. Ένας προσωπικός Financial Planner μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το συναίσθημα του ελέγχου επάνω στην οικονομική σας ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τους τρόπους με τους οποίους ο προγραμματισμός για την συνταξιοδότηση σας μπορεί να σας βοηθήσει, επικοινωνήστε με ένα Financial Planner της HFPA.

Η Ένωση Financial Planners Ελλάδος μπορεί να σας προμηθεύσει με μία λίστα των Financial Planners στην περιοχή σας. Οι Financial Planners που ανήκουν στην HFPA πληρούν κορυφαία κριτήρια ποιότητας και επαγγελματισμού.

hfpalogo

Ένωση Φαϊνάσιαλ Πλάννερς Ελλάδος

Επικοινωνία:info@hfpa.gr
© Copyright 2020 | All rights reserved | hfpa.gr
Χώρος μελών.