Στις 10 το βράδυ της Τρίτης 15 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε την προσπάθειά του από τον Λάκκο Λιτοχώρου ο Θωμάς Πουρλίδας, για τον μεγάλο προσωπικό του στόχο των 350 χιλιομέτρων – 27.000μ. υψομετρικής στον Όλυμπο!

Η Ένωση των Ελλήνων Financial PlannersHFPA στηρίζει την  αγωνιστική προσπάθεια του συναδέλφου και μέλους της Θωμά Πουρλίδα, με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα».

Η ιδέα και στόχος του Θωμά, είναι η συρραφή των διαδρομών τεσσάρων αγώνων της Olympus Trails σε μία, με σειρά υλοποίησης: Mythical (102km) – Gulag (165km) – Lost (57km) και Rogkas (26km), μια συνολική απόσταση 350 χιλιομέτρων και υψομετρική 27.000 μέτρων. Σκοπός του σχεδίου είναι να καλυφθεί όλη αυτή η απόσταση σε 5 ημέρες περίπου (120-130 ώρες)!

Πρόκειται για μια FKT προσπάθεια, πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα στο ορεινό τρέξιμο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ορεινή διαδρομή σε προσπάθεια non-stop, που έχει γίνει στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές διεθνώς. Θέτοντας τον αγωνιστικό πήχη ψηλά, ο Θωμάς θα επιχειρήσει τησυγκεκριμένη διαδρομή μόνος του, χωρίς συναθλητές και συνοδεία, γεγονός που κάνει την προσπάθειά του πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Ως αρχική δωρεά προς τη Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ» έχει οριστεί το 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.
Η HFPA υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Θωμά προχώρησε σε χρηματική δωρεά, για την οικονομική ενίσχυση της μονάδας.

Ως αθλητής και δρομέας βουνού, ο Θωμάς Πουρλίδας συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, κυρίως σε ορεινό πεδίο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερους από 50 αγώνες σε διαδρομές από 15 έως 45 χλμ. Από το 2017 και έπειτα η δραστηριότητα του έχει στραφεί αποκλειστικά σε ορεινούς αγώνες υπεραποστάσεων.

Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με Αυτισμό και ονομάστηκε «ΕΛΠΙΔΑ», με σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας στα παιδιά και στις οικογένειες τους. Σκοπός της είναι η ένταξη και η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Η Μονάδα είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ειδικά Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που επιχορηγείται μερικώς από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πρόκειται για μια πρότυπη δομή για άτομα με Αυτισμό και Άτομα με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία που στεγάζεται σε 6 κτίρια στην παλιά παιδόπολη Ωραιοκάστρου “Άγιος Δημήτριος”.

Καλό Τερματισμό Θωμά!!